Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ForskarFredag

27 september, 2019 - 28 september, 2019

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag arrangeras över hela Sverige den sista fredagen och lördagen i september varje år, med tema rymden under 2019. ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet.

Som en del av ForskarFredag arrangeras massexperimentet Stjärnförsöket där skolklasser, privatpersoner, föreningar och fritidsgrupper bjuds in att hjälpa forskare att mäta ljusföroreningar genom att räkna stjärnor på natthimlen.

ForskarFredag skapar mötesplatser mellan forskare och allmänhet och visar hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det egentligen är att jobba som forskare. Besökare och forskare möts genom experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. Aktiviteter arrangeras av lokala och regionala arrangörer och samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet. ForskarFredag är en del av European Researchers’  Night.

För mer information om ForskarFredag och våra aktiviteter, se www.forskarfredag.se

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag arrangeras över hela Sverige den sista fredagen och lördagen i september. www.forskarfredag.se

Detaljer

Börjar:
27 september, 2019
Slutar:
28 september, 2019
Evenemang Kategorier:
, ,
Webbplats:
https://forskarfredag.se/